stomen

Boerenkoollasagne

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Warm (na het garen van de boerenkool) de combimagnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in.

Bereiding:
Verdeel de boerenkool in magnetronschaal, schenk er 3/4 dl water op, dek de schaal af en schakel de magnetron 5 minuten in op volvermogen, zodat de kool slinkt.

Laat de boerenkool in een vergiet uitlekken en meng de groente met de tomaatstukjes met het vocht.

Neem de lasagne uit de verpakking. Schep de bovenste paar lagen er voorzichtig af en leg deze in de ovenschaal. Verdeel de boerenkool er over en leg de rest van de lasagne op de boerenkool, zo dat geen kool meer zichtbaar is.

Lepel de kaassaus er gelijkmatig over, strooi de gratinkaas erover.

Zet de schotel in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 650 Watt en schakel 10 minuten in, zodat het gerecht gaar wordt en goudbruin kleurt.