stomen

Bloemkoolsoep met fetakaas en amandelschaafsel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Warm de ovengrill voor.

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Snipper de ui.

Hak de knoflookteen fijn.

Dep de blokjes feta droog met keukenpapier.

 

Bereiding:Los de bouillontabletten op in het kokende water.

 

Verhit de olie in een kookpan of braadpan. Fruit hierin het uitje 3 minuten. Voeg de knoflook en kruidenpasta toe en bak het mengsel al roerend 1-2 minuten. Schenk al roerend de bouillon erbij, voeg de aardappels en bloemkool toe en breng het geheel aan de kook. Kook in 15 minuten aardappels en bloemkool gaar. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng de gladde soep aan de kook.

 

Rooster intussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking onder de voorverwarmde grill.

 

Verhit intussen een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hier in het amandelschaafsel goudbruin. Schud het op een dubbellaagje keukenpapier. Schenk de notenolie in de roosterpan en bak hierin de blokjes snel feta goudbruin. Roer het amandelschaafsel en de fetakaas bij de soep.

 

Serveer de soep met de gebakken naan.