stomen

Bloemkoolbeignets

Receptinformatie

Bijgerecht
30-40 min

Maak de bloemkool schoon, verdeel haar in roosjes en blancheer deze 3 minuten in kokend water met zout en het citroensap. Laat de roosjes goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en rol ze vervolgens elk in een plakje bacon. Zet de bacon zo nodig vast met een cocktailprikker. Maak een dik beslag van bloem, ei, bier, peper, zout en kerriepoeder naar smaak. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur ze in frituurvet of olie van 180ºC tot de roosjes goudgeel van kleur zijn. Bak niet meer dan enkele stuks tegelijk, omdat het vet anders teveel afkoelt. U krijgt dan geen krokant korstje meer. Haal de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit het vet, laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een voorverwarmde schaal. Serveer de beignets met een mosterd, ketchup of kerriesaus.