stomen

Bloemkool met tofu in gemberkokossaus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes en duw de uienlaagjes los.
Snijd het blok tofu in blokjes van 11/2-2 cm.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk er 11/2 liter water op, roer de rijst om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken en houd de rijst warm in de pan.

Leg de bloemkoolroosjes en sperziebonen in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de groente 5 minuten voor. Stort de groente in een vergiet.

Verhit een wok droog voor. Schenk er langs de rand van de wok 1 eetlepel olie in. Roerbak hierin de tofublokjes goudbruin. Schep ze uit de wok op een dubbel laagje keukenpapier.

Schenk de rest van de olie in de wok en laat het heet worden. Schep de uien er in en roerbak 1 minuut. Schep de groente erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de kokosmelk, ketjap en gembersaus toe en schep alles om. Temper de warmtebron, dek de wok eventueel af en stoof de groente in 5 minuten gaar. Schep op het laatst de tofublokjes er bij. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer het gerecht met de rijst.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!