stomen

Bloemkool met gehakt en Mexicaanse salsa

Receptinformatie

20-30 min

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Kook de roosjes in circa 10 minuten in ruim kokend water beetgaar, neem ze uit de pan, laat ze goed uitlekken en doe ze over in een voorverwarmde schaal. Bak het rundergehakt rul in een droge (zonder boter) koekenpan en kruid het met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de olie in een pan. Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn. Fruit de ui en knoflook zacht, maar niet bruin in de hete olie. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle ringetjes. Snijd de tomaten klein. Voeg de pepers, tomaten, zout, peper en oregano toe aan het ui mengsel. Laat alles circa 10 minuten zachtjes koken. Schep het gehakt over de bloemkoolroosjes in en schenk de warme salsa over het gerecht. Garneer met een takje oregano of ringetjes groene peper.