stomen

Bloemkool en krieltjes met visrolletjes in kruidenkaassaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de bloemkoolroosjes wat kleiner. Snijd de kruiden fijn.

Bereiding:
Leg de krieltjes in een wijde (ronde) magnetronschaal, voeg 3 eetlepels water toe en dek de schaal af. Zet de schaal in de magnetron. Schakel de magnetron 5 minuten op volvermogen (700 Watt). Schep de aardappels tussentijds een keer om. Schep de bloemkoolroosjes erbij, dek de schaal weer af en schakel weer 5 minuten in. Schep aardappels en bloemkool tussentijds een keer om.

Maak intussen de visrolletjes: bestrooi de visfilets met zout en peper. Leg ze met de gladde kant naar beneden op een houten plank. Snijd beide plakken gerookte zalm in 3 stukken en leg op elk visfiletje een stukje zalm. Leg op elk een staafje surimi en rol de visfilets op. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker en leg ze kransgewijs in een tweede magnetronschaal. Lepel over elk rolletje wat witte wijn. Dek de schaal af en zet hem in de magnetron. Schakel de magnetron in op driekwart vermogen (500 Watt) en laat de visrolletjes in 8 minuten bijna gaar worden. Schenk het visstoofvocht in een kommetje. Roer de roomkaas en de verse kruiden erbij tot een egale saus. Schep de saus bij de aardappels en bloemkool. Dek de groenteschaal af, zet hem in de magnetron en schakel de magnetron op 600 Watt 2 minuten in.

Leg op elk bord 3 visrolletjes en schep de bloemkool en krieltjes met de kruidenroomsaus erbij.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!