stomen

Bloemkool en broccoli au gratin

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Maak de bloemkool schoon, verdeel de kool in roosjes. Maak de broccoli schoon, snijd de (eventueel geschilde) stengel in stukjes en verdeel de bloem in roosjes. Breng ruim water aan de kook, voeg eerst de bloemkoolroosjes en de broccolistengels toe en kook deze 4 minuten, voeg de broccoliroosjes toe en kook nog eens 2 minuten. Giet de groente af. Verwarm de grill of eventueel de oven op de hoogste stand voor. Smelt de boter, voeg de bloem toe, roer goed en laat de bloem 1 minuut garen. Schenk de melk erbij en roer tot een gladde saus ontstaat. Brokkel de kaas in de saus en roer deze glad. Breng op smaak met peper en zout. Leg de bloemkool en broccoli in een ingevette ovenschaal, schenk de saus eroverheen en bestrooi met een mengsel van de geraspte kaas, het paneermeel en de peterselie. Zet de schaal onder de hete grill of in het midden van de hete oven en gratineer tot de saus borrelt en goudbruin is.