Bleekselderij in de magnetron
Receptinformatie
Maak de bleekselderij schoon. Verwijder de voet en de lange dunne uiteinden van de stengels.Bewaar wat groen voor de garnering en de uiteinden voor het trekken van bouillon of voor een soep.
Was de stengels, halveer het dikke gedeelte in de lengte en snijd de stengels in stukken van circa 2 cm breed. Maak eventueel de andere groenten schoon en snijd of verdeel deze in stukjes. Leg de bleekselderij in een cirkel aan de buitenkant van de schaal en de andere groente(n) in het midden. Bij alleen bleekselderij de groente zoveel mogelijk naast elkaar in de schaal leggen. Voeg 2-3 eetl. water toe. Zet de schaal, afgedekt, 5-7 minuten, circa 800 watt, in de magnetron. Giet het kookwater af en strooi geraspte kaas over de groente. Zet de schaal terug in de magnetron, onafgedekt, 2-3 minuten, circa 650 watt. Garneer met fijngeknipt achtergehouden groen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.