stomen

Bleekselderij in de magnetron

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Maak de bleekselderij schoon. Verwijder de voet en de lange dunne uiteinden van de stengels.Bewaar wat groen voor de garnering en de uiteinden voor het trekken van bouillon of voor een soep.

Was de stengels, halveer het dikke gedeelte in de lengte en snijd de stengels in stukken van circa 2 cm breed. Maak eventueel de andere groenten schoon en snijd of verdeel deze in stukjes. Leg de bleekselderij in een cirkel aan de buitenkant van de schaal en de andere groente(n) in het midden. Bij alleen bleekselderij de groente zoveel mogelijk naast elkaar in de schaal leggen. Voeg 2-3 eetl. water toe. Zet de schaal, afgedekt, 5-7 minuten, circa 800 watt, in de magnetron. Giet het kookwater af en strooi geraspte kaas over de groente. Zet de schaal terug in de magnetron, onafgedekt, 2-3 minuten, circa 650 watt. Garneer met fijngeknipt achtergehouden groen.