stomen

Bleekselderij-aardappelgratin

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een kleine magnetronbestendige ovenschaal in met wat zachte boter of margarine.
Schil de aardappels en schaaf ze in zeer dunne plakjes.
Snijd de bleekselderij stukjes van 3 cm.
Snijd het groen van de peterselie zeer fijn.
Verkruimel de cornflakes fijn.
Hak de knoflooktenen zeer fijn.

Bereiding:
Leg de helft van de aardappelplakjes dakpansgewijs en in rijen in de ovenschaal en strooi er wat zout, peper en nootmuskaat over en druppel er 2 eetlepels room over. Verdeel de bleekselderijstukjes er gelijkmatig over uit, bijvoorbeeld diagonaal, en druppel er eveneens 2 eetlepels room over. Schik bovenop de rest van de aardappelplakjes dakpansgewijs en in rijen, strooi er wat zout, peper en nootmuskaat over en druppel de rest van de room erover. Meng cornflakes, knoflook, kaas en amandelen en dek de aardappelgratin hiermee af. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan, schakel de magnetron in op 300 Watt en laat het gerecht in 15 minuten gaar worden en mooi goudbruin kleuren.