stomen

Biefstuk met paté, Toscaanse champignons en rozemarijnaardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C. Snipper het sjalotje of uitje.

Pluk de blaadjes van 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes salie en alle majoraan. Snijd de blaadjes fijn, houd daarbij de blaadjes van 1 takje rozemarijn apart, maar snijd deze wel fijn.

Snijd de paté in twee stukken.

Bereiding:
Verhit in een kleine wok 2 eetlepels olie en bak hierin, onder af en toe omscheppen, de aardappelstukjes goudbruin en gaar in 10 minuten. Voeg na 5 minuten de apart gehouden rozemarijnblaadjes toe.

Verhit een kleine braadpan op hoog vuur voor, schenk er 1 eetlepel olie in en schroei hierin de biefstukjes mooi bruin in 1 minuut per kant. Leg ze in een ovenschaal, maal er wat peper over, leg op elk een plakje paté en schuif ze 10 minuten in de oven. Schenk nog 1-2 eetlepels olijfolie in de braadpan. Fruit hierin het uitje op laag vuur glazig. Schep de champignons en de kruiden erbij en bak de paddestoelen al omscheppend 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Laat dit verdampen.

Verdeel de salade over het midden van twee borden. Schep de aardappeltjes en paddestoelen erbij, leg het vlees met paté op de salade.

Zet zout, peper, olijfolie en balsamicoazijn op tafel.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!