stomen

Biefstuk met aardappels, witlof, paddenstoelen en rode port

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Boen de aardappels schoon, zet ze op met 3 dl water, breng dit aan de kook en kook de aardappels 10 minuten voor. Giet ze af en snijd ze in vieren.

Snijd de sjalotjes in vieren. Snijd de witlofstruikjes in vieren, laat de steelaanzet zitten. Halveer de paddestoelen.

Snijd de plakjes biefstuk in 2 cm brede repen.

Bereiden:
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie er straalsgewijs in. Roerbak de aardappelpartjes goudbruin en bijna gaar in 10 minuten. Schep de sjalotjes en het laurierblad erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de witlof, paddestoelen en tijm toe en roerbak op hoog vuur 5 minuten. Schep de groente en aardappels in een schaal en houd ze warm. Schenk eventueel nog 1 eetlepel olie in de wok en laat dit heet worden. Leg de biefstukreepjes in de pan en bak ze aan beide kanten 1-2 minuten. Blus het bakvet af met de port. Schep alle groentes en de kruiden bij het vlees en schep het op hoog vuur nog even om. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.