stomen

Biefreepjes met witlof in zoetzure saus

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de vetrand van de entrecote(s) en snijd het vlees, loodrecht op de draad, in smalle reepjes.
Snijd de witlofstruikjes in 1 cm brede stukjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar in 10 minuten. Giet de rijst af en houd de rijst warm in de pan.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand van de pan in de wok. Roerbak, op hoog vuur, de vleesreepjes in 3 minuten aan alle kanten bruin. Knijp de knoflookteen boven het vlees uit en schep het om. Voeg de groentemix en witlof toe en roerbak 3 minuten. Roer de woksaus erbij en breng het aan de kook.

Serveer het gerecht met de rijst.