stomen

Biefreepjes met snijbonen in teriyakisaus met pandanrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Snijd de bieflapjes in 1 cm brede repen. Schep ze om met 2 eetlepels teriyakimarinade.
Snijd de snijbonen in wybers of ‘Chinese ruiten’.
Halveer de ui en snijd de helften in dunne parten.
Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Bereiding:
Leg de snijbonen in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de snijbonen 5 minuten voor.

Strooi de rijst in een kookpan, schenk er 11/2 liter kokend water op, roer om, breng het water opnieuw aan de kook en kook de rijst 12 minuten.

Verhit een wok op hoog vuur droog voor. Schenk de olie langs de rand erin. Roerbak de gemarineerde biefreepjes hierin op hoog vuur in 3 minuten bruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roerbak in het bakvet de ui 2 minuten. Voeg de peperreepjes toe, knijp er 1 teen knoflook boven uit en roerbak 2 minuten. Stort de snijbonen in een vergiet, laat ze kort uitlekken en schep ze bij de uien in de wok. Schep de biefreepjes er bij, roer de rest van de teriyakimarinade erbij en voeg eventueel 2 eetlepels kookwater van de rijst toe. Warm het goed door. Schep op het laatst de cashewnoten erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout en (gemengde) peper.

Stort de rijst in een zeef, laat de rijst kort uitlekken en serveer deze bij het roerbakgerecht.