stomen

Biefreepjes met komkommer in oosterse saus op gekruide sla

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de bieflapjes in 3 mm smalle reepjes en dep ze goed droog met keukenpapier.
Snijd de komkommer in schuine plakken en snijd die in staafjes van 3 mm.
Pluk de blaadjes van de munt en kaneelbasilicum.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de rijst gaar in 10 minuten.

Verhit een wok op hoog vuur droog voor. Schenk de olie er langs de rand in. Roerbak de biefreepjes 2-3 minuten. Knijp de knoflook boven de wok uit en bak deze kort mee. Voeg de komkommerstaafjes en roerbaksaus toe en breng de saus op hoog vuur aan de kook.

Stort de rijst in een zeef en laat de rijst kort uitlekken.

Verdeel de sla over 2 borden, verdeel de kruidenblaadjes er over en schep de biefreepjes met komkommer én de saus erop. Serveer de rijst er bij.