stomen

Bami goreng met spitskool, tofu en minimaïs

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Snijd de halve paprika in smalle repen.
Snipper het wit van de bosuitjes, snijd het groen in schuine ringen van 1 cm.

Bereiding:
Leg de maïskolfjes in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de maïskolfjes 5 minuten. Stort ze in een vergiet en laat ze kort uitlekken.

Leg de eiermie in een kookpan, schenk er 11/2 liter water op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de eiermie 5 minuten. Stort de mie in een vergiet en laat de mie kort uitlekken.

Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand erin. Roerbak de spitskool met het wit van de uitjes en de boemboe 3 minuten. Voeg de tofublokjes, paprika, maïskolfjes en het bosuigroen toe en roerbak weer 3 minuten. Schep de uitgelekte eiermie erbij en roerbak alles nog 2 minuten.