stomen

Bacontournedos met pittige tuinbonenpasta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Hak de knoflookteen fijn.

Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Schep de pijnboompitjes in de pan en rooster ze, onder regelmatig omschudden, goudbruin. Schud ze op een dubbellaagje keukenpapier.

Bestrooi de tournedos met zout en peper naar smaak. Wikkel ze in plakjes bacon.

Bereiding:
Verhit een koekenpan droog voor. Bak hierin de in bacon gewikkelde tournedos op halfhoog vuur aan beide kanten 3-4 minuten. Ze zijn dan rozé van binnen.

Leg tegelijkertijd de tortellini en de gedopte tuinbonen in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook tortellini en tuinbonen samen gaar in 10 minuten. Stort pasta en groente in een vergiet en laat kort uitlekken. Schep ze in een (voorverwarmde) serveerschaal.

Verhit intussen de olie in een steelpan met dikke bodem. Fruit hierin knoflook en rode pepersnippers 2 minuten. Schep de ‘saus’ met de pijnboompitjes door de tortellini en tuinbonen. Rasp er flink wat kaas over. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer de bacontournedos met de tuinbonenpasta.