Aziatische venkel
Receptinformatie
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in vieren. Snijd de parten in reepjes. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de roerbakolie in een wok. Pers de knoflook er boven uit. Roerbak de knoflook en gember tot het gaat geuren. Schep de venkel en bosui erdoor en roerbak de groente ca. 3 minuten. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en verwarm het geheel nog ca. 3 – 4 minuten op hoog vuur tot de venkel beetgaar is, laat het vocht gedeeltelijk verdampen. Schep de tomaat reepjes erdoor en warm ze heel even mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de koriander erover. Lekker met basmati rijst en gebakken kipfilet.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.