stomen

Aziatische Hollandse asperges

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
30-40 min

Aziatische Hollandse asperges

Schil en snijd de gember fijn. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 cm. Halveer de peultjes in de lengte. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de helft van de gember circa 1 minuut. Voeg de asperges toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg de peultjes, sesamzaadjes en de taugé toe en bak circa 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Wasabi-sojasaus

Halveer de limoen. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de resterende gember circa 1 minuut. Voeg het sap van de limoen, de kookroom, sojasaus en de wasabi toe en laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken.

Zalmfilets

Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar.  

Serveren

Verdeel de rijst en de Aziatische Hollandse asperges over de borden. Leg er een stukje zalm op en lepel er een beetje saus overheen.