stomen

Aziatische Hollandse asperges

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
30-40 min

Aziatische Hollandse asperges

Schil en snijd de gember fijn. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 cm. Halveer de peultjes in de lengte. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de helft van de gember circa 1 minuut. Voeg de asperges toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg de peultjes, sesamzaadjes en de taugé toe en bak circa 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Wasabi-sojasaus

Halveer de limoen. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de resterende gember circa 1 minuut. Voeg het sap van de limoen, de kookroom, sojasaus en de wasabi toe en laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken.

Zalmfilets

Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar.  

Serveren

Verdeel de rijst en de Aziatische Hollandse asperges over de borden. Leg er een stukje zalm op en lepel er een beetje saus overheen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge