Aziatische aspergesalade
Receptinformatie
Snijd de tempé in dunne reepjes. Meng in een kom de tempé met de ketjap manis en laat afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten in de koelkast marineren.
Rijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Aziatische aspergesalade
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd circa 2 cm van het onderste gedeelte van de asperges af. Snijd de asperges in gelijke stukken. Kook de asperges in circa 2 minuten beetgaar. Voeg de taugé toe, breng aan de kook en giet de asperges en taugé gelijk af. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Meng in een kom de asperges, taugé, bosuitjes, paprika’s, sesamolie, een scheutje zonnebloemolie en het sap van de sinaasappel. Beng de salade op smaak met een beetje zout en peper.
Tempé bakken
Laat de tempé uitlekken. Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de tempé in circa 6 minuten rondom krokant en goudbruin. Bestrooi met een beetje zout.
Serveren
Verdeel de rijst, Aziatische aspergesalade en de tempé over borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.