stomen

Avocado’s uit de oven met bonensalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Avocado’s uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil (bewaar de schillen). Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 

Snijd de tomaten in blokjes. Meng in een kom de avocadoblokjes met de tomatenblokjes en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de avocadoschillen in een ovenschaal. Vul de avocadoschillen met het avocadomengsel en rasp de cheddar erboven.

Bak de avocado’s circa 12 minuten in de oven.

Bacon uit de oven

Leg de plakjes bacon los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bacon in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Bonensalade

Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. 

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Giet de cannellinibonen en de berlottibonen af en spoel ze schoon.

Pluk en snijd de peterselie fijn. Meng in een grote kom de kastanjechampignons, sperziebonen, cannellinibonen, berlottibonen, peterselie en een scheut olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de bonensalade, bacon en avocado’s over borden.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge