Avocado’s uit de oven met bonensalade
Receptinformatie
Avocado’s uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil (bewaar de schillen). Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de tomaten in blokjes. Meng in een kom de avocadoblokjes met de tomatenblokjes en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de avocadoschillen in een ovenschaal. Vul de avocadoschillen met het avocadomengsel en rasp de cheddar erboven.
Bak de avocado’s circa 12 minuten in de oven.
Bacon uit de oven
Leg de plakjes bacon los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bacon in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Bonensalade
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Giet de cannellinibonen en de berlottibonen af en spoel ze schoon.
Pluk en snijd de peterselie fijn. Meng in een grote kom de kastanjechampignons, sperziebonen, cannellinibonen, berlottibonen, peterselie en een scheut olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Verdeel de bonensalade, bacon en avocado’s over borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.