stomen

Auberginewaaiers gevuld met tomaat en olijven

Receptinformatie

Voorgerecht
Meer dan 60 min

Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden. Leg de helften met de platte kant naar beneden en snijd in de lengterichting plakken van ca. 1 cm dik. Laat de plakken aan de steelkant vastzitten, zodat er een waaier ontstaat. Vet een ovenschotel in met een deel van de olie en verdeel de helft van de gesnipperde ui en de in dunne repen gesneden knoflook over de bodem. Schik de auberginehelften tegen elkaar in de schotel. Giet 2 eetlepels olie in de schaal. Duw de auberginewaaiers open en leg de artisjokkeharten, de plakken tomaat en de olijven eerlijk verdeeld ertussen. Bestrooi het geheel met de andere helft van de ui en knoflook tezamen met alle kruiden op de peterselie na. Besprenkel het geheel met de laatste lepel olie. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en plaats de schotel in het midden van een voorverwarmde oven van 220ºC, na 10 minuten op 180ºC (gedurende in totaal 80-90 minuten). De aubergines zijn gaar als de stelen zacht aanvoelen als u erop drukt. Bestrooi de waaiers voor het serveren met de fijngeknipte peterselie. Heerlijk als warm voorgerecht of als groenteschotel.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!