stomen

Aubergines met kaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Snijd de aubergines in vrij dikke plakken en breng ze met de bouillon samen aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de plakken aubergine circa 7 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn, maar nog niet slap. Haal de plakken aubergine met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal. Bestrooi de plakken aubergine met wat zout, vers gemalen zwarte peper en nootmuskaat. Vermeng de gemalen amandelen met de geraspte ui en 1½ deciliter van de bouillon waarin de plakken aubergine zijn gekookt. Schenk het mengsel over de plakken aubergine in de schaal. Dek het gerecht af met de plakjes jonge kaas. Bak de aubergines met kaas circa 20 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en lichtbruin is gekleurd.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge