stomen

Aubergines met een vulling van uien en knoflook

Receptinformatie

Voorgerecht
Meer dan 60 min

Verwijder eerst aan drie kanten van iedere aubergine over de gehele lengte een stuk schil van ongeveer 2 cm breed en leg de vruchten vervolgens in zout water. Snijd de uien in halve ringen. Pel de tomaten nadat u ze kort in heet water gelegd hebt en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Voeg nu, nadat u de uien in een kleine pan glazig heeft laten worden, met een tussenpoos van telkens een paar minuten de gehalveerde knoflooktenen, de klein gesneden tomaten, de peterselie en de suiker toe. Laat dit alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Bak nu de afgedroogde aubergines in hete olie goudbruin en laat ze op een bord uitdruipen. Vervolgens snijd u de aubergines op een plek, waar u de schil had verwijderd, tot de helft in, duw ze open en vul ze met de gekookte tomaten en uien. Pas daarbij op, dat u de aubergines niet helemaal tot aan de uiteinden insnijdt, omdat anders de vulling eruit loopt. Leg nu de gevulde aubergines naast elkaar in een brede pan, giet er een halve kop water en de olijfolie bij en laat alles in 45 minuten zachtjes gaar koken. Nadat de aubergines zijn afgekoeld kunt u de ‘flauwgevallen priesters‘ opdienen. Maar na twee of drie dagen smaken ze ook nog prima.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!