Aubergines gevuld met rijst
Receptinformatie
Halveer de aubergines overdwars. Verwijder het steeltje, maar laat het kroontje zitten. Verwijder met een lepel zoveel vruchtvlees zodat een wand van 1 centimter vruchtvlees achterblijft. Leg de stukken aubergine in zout water. Kneed de geraspte uien met de rijst (die eventueel vooraf bijna gaar is gekookt), 1/3 van de olie, kruiden, pijnboompitten en krenten tot een deeg en laat dit een ½ uur staan. Vul de aubergines losjes met het rijstmengsel (de rijst zwelt nog op) en zet telkens een halve tomaat als hoedje bovenop de aubergines. Zet de aubergines recht op in een ovenvaste schaal. Maak van de resterende vulling kleine balletjes en leg deze bij de gevulde aubergines in de schaal. Doe de rest van de olie en één kop water erbij en zet de schaal met een deksel erop 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat het gerecht afkoelen en serveer het met brood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.