stomen

Auberginequiche

Receptinformatie

Hoofdgerecht
50-60 min

Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Rul het gehakt, voeg de gepelde fijngesnipperde sjalot of ui en eventueel knoflook toe. Verwarm de oven voor op 200ºC. Neem het gehakt uit de pan en voeg de olie toe. Bak de aubergineblokjes met de kaneelpoeder en tijm om en om bruin. Voeg de tomaat, gehakt, rozijnen en de zonnebloempitten toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren los en roer ze door het auberginemengsel. Beboter de quichevorm en bekleed deze met het deeg. Bestrooi dit met het paneermeel. Schep het auberginemengsel erin. Bak de quiche in circa 35-40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Wordt de bovenkant op het laatst te donker, dek deze dan af met aluminiumfolie. Maak de paprika schoon en snijdt deze in blokjes en garneer hiermee de quiche.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge