stomen

Auberginedip met pitabrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Prik de aubergines hier en daar in en leg ze onder een hete grill tot ze zacht zijn en de schil licht geblakerd is. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflook en de sjalot en hak beide fijn. Trek(met huishoudhandschoenen aan) de schil van de aubergines af of halveer de aubergines en haal het vruchtvlees uit de schil. Doe het in een kom, voeg het citroensap toe en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Meng de olie, honing, koriander, het zout, de peper en cayennepeper erdoor en roer tot een glad mengsel. Meng de tomaat, knoflook, sjalot en gehakte noten erdoor en laat de dip afkoelen. Bewaar de dip, afgedekt, in de koelkast en serveer in of met warme pitabroodjes en plakjes komkommer.

Variatie:
Auberginesoep
Verdun de auberginedip met bouillon en breng hem al roerende voorzichtig zonder walnoten aan de kook. Geef de pitabroodjes er apart bij.