stomen

Auberginebrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Snijd de steel van de aubergine. Snijd de vruchtgroente in 6 of 8 dunne lange plakken. Bestrooi de plakken aan beide kanten met zout, leg ze in een vergiet en laat ze 5 minuten staan. Spoel ze dan onder stromend water en dep de plakken droog met keukenpapier. Pers de knoflookteen uit. Halveer overlangs de paprika’s. Snijd de mozzarella in heel dunne plakken. Snijd het brood in 3 horizontale plakken. Bestrooi de aubergineplakken met wat peper, bestrijk ze met knoflookpuree en olie. Verhit een anti-aanbakkoekenpan droog voor en bak hier in de aubergineplakken aan beide kanten snel goudbruin. Beleg twee broodlagen met plakken aubergine, plakken paprika, zongedroogde tomaten en mozzarella. Leg ze op elkaar en dek ze met de derde broodlaag af. Leg het gevulde brood in een dichtklapbare tafelgrill of toaster en rooster het brood warm en goudbruin in 5-6 minuten.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!