stomen

Aubergine pizza’s

Receptinformatie

40-50 min

Voorbereiding

Koken

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Maak de aubergine schoon en snijd beide uiteinden eraf. Snijd de aubergine in dikke plakken. Leg de plakken op een vel keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout. Laat het zo’n 30 minuten intrekken zodat het overtollige vocht uit de aubergine trekt. Verwarm alvast de oven voor op 190 graden.

Koken

Maak ondertussen de saus. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte knoflook. Voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en oregano toe. Laat het zachtjes koken totdat het een dikke saus wordt. Voeg eventueel wat water toe.

Als de aubergineplakken 30 minuten hebben getrokken maak ze dan droog en verwijder het meeste van het zout met keukenpapier. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en vet de plakken in met olijfolie en bestrooi ze met Italiaanse kruiden. Rooster de plakken zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze zacht worden.

Haal de aubergineplakken uit de oven en smeer ze in met de tomatensaus. Verdeel de fijngesneden basilicumblaadjes en de kaas erover. Zet de aubergine pizza’s nog zo’n 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Bestrooi de pizza’s vlak voor het serveren eventueel met wat peper.