stomen

Aubergine op olijfolie

Receptinformatie

Bijgerecht
Meer dan 60 min

Snijd de aubergines in plakken en leg ze in een brede schaal. Sprenkel wat gezouten water over de plakken en leg een bord bovenop de aubergines. Leg daarop weer iets zwaars. Het is de bedoeling dat het overtollige vocht uit de vruchten verdwijnt. Daarvoor moeten zowel het zout als het gewicht zorgen. Laat het geheel 24 uur rusten. Haal na de rustperiode de plakken uit de schaal en dep ze droog met wat keukenpapier, probeer de plakken heel te laten. Ontdoe de peper van de pitjes en hak hem in kleine stukjes. Maak een pittig mengsel van de peper, rode wijnazijn, olijfolie en oregano. U heeft ongeveer 5 dl nodig. Drapeer de plakken in de schone glazen pot, of meerdere potten als dat handiger is, en sprenkel iedere laag met wat van het azijnmengsel. Zorg dat de bovenste laag, die ook redelijk bovenaan de pot moet liggen, goed met olie is doordrenkt. Sluit de pot (ten) goed en laat ze minstens een maand staan op een koele donkere plaats. Dan zijn ze op smaak, ze zijn maximaal een jaar te bewaren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge