stomen

Aubergine in bakdeeg

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Schil de aubergine en snijd ze in plakken van ¾ centimeter. Bestrooi ze met weinig zout en zet ze 10 minuten weg. Meng het gehakt met de gemberpoeder, fijngesneden prei, sojasaus en vetsin. De plakken aubergine met keukenpapier droogdeppen. De zijkant van de plakken aubergine insnijden, zodat er een puntzakje ontstaat en vullen met het gehakt.
Maak een bakdeeg van het zelfrijzend bakmeel en ruim 1 deciliter melk tot een gladde massa. Daarna al roerend langzaam verdunnen met de overige melk, het losgeklopte ei en het zout. Verhit het frituurvet Er mag geen blauwe damp afkomen. De gevulde plakken aubergine in het bakdeeg dopen en gaar en bruin bakken in het frituurvet.

Warm opdienen met tomatenketchup, een mengsel van gelijke delen zout en peper en krop- of ijsbergsla.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!