Aubergine in bakdeeg
Receptinformatie
Schil de aubergine en snijd ze in plakken van ¾ centimeter. Bestrooi ze met weinig zout en zet ze 10 minuten weg. Meng het gehakt met de gemberpoeder, fijngesneden prei, sojasaus en vetsin. De plakken aubergine met keukenpapier droogdeppen. De zijkant van de plakken aubergine insnijden, zodat er een puntzakje ontstaat en vullen met het gehakt.
Maak een bakdeeg van het zelfrijzend bakmeel en ruim 1 deciliter melk tot een gladde massa. Daarna al roerend langzaam verdunnen met de overige melk, het losgeklopte ei en het zout. Verhit het frituurvet Er mag geen blauwe damp afkomen. De gevulde plakken aubergine in het bakdeeg dopen en gaar en bruin bakken in het frituurvet.
Warm opdienen met tomatenketchup, een mengsel van gelijke delen zout en peper en krop- of ijsbergsla.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.