stomen

Aubergine-courgettegerecht

Receptinformatie

Bijgerecht
30-40 min

Was de aubergine en courgettes, verwijder de uiteinden en snijd ze in blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Verhit de olie en bak hierin de aubergine, courgette en paprika. Ontvel de tomaten, snijd ze in grove stukken en voeg ze bij de rest in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gepelde, fijngehakte knoflook, het laurierblad en de tijm toe. Laat de groente, afgedekt, circa 25 minuten zachtjes stoven. Voeg op het laatst de fijngeknipte peterselie en basilicum toe. Serveer de groenteschotel (lauw) warm of laat de groente, zonder deksel, afkoelen. Serveer het gerecht (lauw) warm of koud (op een buffet) bij vis en vleesgerechten.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge