stomen

Aubergine cannelloni

Receptinformatie

Hoofdgerecht
40-50 min

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm. Spreid ze uit op een dienblad (geen metaal) en bestrooi ze aan beide kanten met zout. Laat ze zo 30 minuten staan, spoel de plakken af en dep ze droog. Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olijfolie en leg de plakken op een bakplaat. Schuif deze 20 minuten in de oven. Maak intussen de saus: Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de knoflook en pel en snipper de uien. Fruit de uien en de knoflook in de olijfolie glazig en voeg de tomatenblokjes, het bouquet garni, de tomatenpuree, zout, peper en suiker toe. Laat sudderen tot een dikke saus ontstaat.

Bestrijk of beleg de aubergineplakken met dunne plakjes feta, leg een staafje mozzarella dat in een basilicumblaadje is gewikkeld, in het midden en rol de aubergines op. Schep een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal en leg de rolletjes erop. Schep de rest van de saus over de auberginerolletjes en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Zet de schaal 10 minuten in de oven tot de cannelloni mooi goudbruin is en serveer direct.