Asperges met sabayonsaus
Receptinformatie
Maak de asperges schoon, kook ze 10 minuten met het zout, laat ze dan nog 20 minuten met de deksel op de pan in het hete water staan. Haal ze uit het kookvocht en houd ze warm op een voorverwarmde schaal. Voeg een klontje boter toe.
Sabayonsaus:
Neem 2 dl. kookvocht en doe dit in een pannetje water met de witte wijn. Meng goed en voeg al roerend met een garde één voor één de eierdooiers toe. Zet het pannetje au-bain-marie op de warmtebron. Verwarm de saus al roerend tot deze dikvloeibaar en schuimig is.
Was ondertussen de garnalen en dep ze droog. Neem het pannetje uit de pan met kokend water en voeg de garnalen, crème fraîche en 2 takjes fijngeknipte kervel toe. Maak de saus op smaak af met vers gemalen peper.
Serveer de asperges met de garnalensabayonsaus. Was de tomaatjes en snijd ze in parten, verwijder het zaad en vocht. Garneer met de partjes tomaat en de overige takjes kervel.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.