stomen

Asperges met sabayonsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Maak de asperges schoon, kook ze 10 minuten met het zout, laat ze dan nog 20 minuten met de deksel op de pan in het hete water staan. Haal ze uit het kookvocht en houd ze warm op een voorverwarmde schaal. Voeg een klontje boter toe.

Sabayonsaus:
Neem 2 dl. kookvocht en doe dit in een pannetje water met de witte wijn. Meng goed en voeg al roerend met een garde één voor één de eierdooiers toe. Zet het pannetje au-bain-marie op de warmtebron. Verwarm de saus al roerend tot deze dikvloeibaar en schuimig is.

Was ondertussen de garnalen en dep ze droog. Neem het pannetje uit de pan met kokend water en voeg de garnalen, crème fraîche en 2 takjes fijngeknipte kervel toe. Maak de saus op smaak af met vers gemalen peper.

Serveer de asperges met de garnalensabayonsaus. Was de tomaatjes en snijd ze in parten, verwijder het zaad en vocht. Garneer met de partjes tomaat en de overige takjes kervel.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge