stomen

Asperges met beenham en romige Cantharellen:

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verder benodigd: een borsteltje


1. Maak de paddenstoelen met een borsteltje schoon. Snijd een klein stukje van de onderzijde van de steel. Snijd de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine paddenstoelen heel. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Hak de peterselieblaadjes fijn. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden en snijd ca. 2 cm van de onderzijde van de asperges.
2. Breng de asperges in een pan met water, een snufje zout en suiker aan de kook, laat de asperges in ca. 12-15 minuten gaarkoken en giet ze af.
3. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de sjalotjes ca. 2 minuten. Voeg de cantharellen toe en bak deze ca. 2-3 minuten mee. Voeg de slagroom en peterselie toe en breng de romige cantharellen op smaak met zout en peper.
4. Schep de asperges op 2 borden en verdeel de beenham en romige cantharellen erover. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.