stomen

Artisjokken uit de wok

Receptinformatie

Bijgerecht
10-20 min

Pel de blaadjes van de artisjokken, tot ze lichter van kleur worden. Bijt even in de aanzet van zo’n blaadje, dit moet zacht zijn. Laat de rest van de blaadjes zitten. Knip de puntjes er van af. Snijd de stelen er af. Snijd de artisjokken elk in kwarten. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Snijd de tomaten in reepjes. Boen de citroen schoon en rasp de schil of een wat grovere rasp dun af. Hak de knoflooktenen grof. Snijd de peterselie fijn.

Verhit in een wok de olijfolie, schep de artisjokken en uien er in en roerbak 8 minuten. Voeg de reepjes tomaten, het citroenrasp en de knoflook toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en schep op het laatst de peterselie en ansjovis erdoor.