stomen

Arabische salade met gegrilde aubergines

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Kook de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en peper. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg een klontje boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Laat de biefstuk rusten op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Snijd de biefstuk vlak voor het serveren in plakken.

Gegrilde aubergines

Pel en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook met de chilivlokken en de olie. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Verwarm een grillpan. Besprenkel de aubergineplakken met de olie. Gril de aubergineplakken om en om in circa 5 minuten gaar.

Arabische salade

Snijd de bosui in ringetjes. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verbrokkel de feta. Pluk en snijd de blaadjes munt in repen. Roer de couscous los met een vork en meng de bosui, kikkererwten, paprika, feta, munt en de rozijnen door de couscous. Breng op smaak met een beetje peper.

?Serveren

Verdeel de gegrilde aubergineplakken en de Arabische salade over de borden. Verdeel de plakken biefstuk over de salade.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge