stomen

Arabische appelrol

Receptinformatie

Gebak
20-30 min

Appelrol

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Hak de amandelen grof en rooster de amandelen in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Schil en snijd de appels in blokjes. Snijd de abrikozen in reepjes. Hak de amandelen fijn. Meng de appels met de rozijnen, honing, paneermeel, de pistache en amandelen.

Leg 2 theedoeken in de lengte op tafel. Leg 3 plakken filodeeg naast elkaar op de theedoeken tot lange een plak van circa 1 meter. Bestrijk met kaneelboter en leg de volgende laag filodeeg erop. Ga zo door tot het filodeeg op is. Verdeel de vulling over de lengte op filodeeg. Rol het filodeeg met behulp van de doeken tot een slang. Rol het filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat tot een spiraal. Bestrijk de bovenkant ook met kaneelboter. Zet de springvorm over de rol en bak in 30 minuten goudbruin.

Kaneelboter

Smelt de boter en spatel het kaneelpoeder en de poedersuiker erdoor.

Zoete salsa

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Rooster de amandelen in 10 minuten goudbruin. Hak de gedroogde abrikozen fijn. Schil de appel en snijd in blokjes. Meng de appel met de gedroogde abrikozen, de geroosterde amandelen, het kaneelpoeder en de abrikozenjam, voeg een scheutje water toe als de massa te droog is.

Serveer op de Arabische appelrol en bestuif de appelrol met poedersuiker.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge