stomen

Appelpasteitjes

Receptinformatie

Nagerecht
50-60 min

Snijd met behulp van een glas 10 pasteivormen uit aluminiumfolie en bekleed deze met de (op maat gesneden) plakjes bladerdeeg. Houd de restjes bladerdeeg achter voor de deksels. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp ze grof. Vermeng deze met de cognac of apricot brandy, amandelsnippers, krenten, suiker, kaneel, citroenrasp en bloem. Kneed dit goed door en verdeel het mengsel over de pasteivormen. Snijd de boter in kleine klontjes en verdeel deze over de pasteitjes. Snijd deksels uit de (uitgerolde) overgebleven stukjes deeg en leg deze op de vormen. Druk de randen stevig aan met de tanden van een vork en breng eventueel met de vorm wat versieringen aan. Bestrijk tot slot met de losgeklopte eidooier en bak de pasteitjes in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35-45 minuten.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge