stomen

Appel kokostaart

Receptinformatie

Gebak
Nagerecht
Meer dan 60 min

Met deze heerlijke appel kokostaart verras je iedereen!

Ingrediënten

Stap voor stap koken
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bereid het deeg met de mix voor appeltaart, boter, ei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed met 2/3 van het deeg de vorm.
  2. Meng de kokos met citroensap, suiker en een losgeklopt ei, schep dit op de deegbodem en strijk met de achterzijde van een natte lepel glad.
  3. Schil de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes. Meng de appel met de rietsuiker, kaneel en de koekjes. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem.
  4. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Leg ze in een ruitpatroon op de taart. Klop het laatste ei los en bestrijk de taart ermee.
  5. Bak de taart in een voorverwarmde oven in 70 min goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat de taart minimaal 1 uur in de vorm afkoelen alvorens de vorm te verwijderen.