stomen

Appel-citroenijsjes

Receptinformatie

Meer dan 60 min

Rol het blaadje gelatine op en week het 10 minuten in een beker koud water. Schil de appels, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Kook de stukjes appel met het appelsap in een pannetje op een lage warmtebron. Knijp het blaadje gelatine goed uit en leg het even op een bord. Leg een zeef boven een grote kom en druk de gare appels met een lepel door de zeef (of pureer de appels in de keukenmachine of met de mixer). Roer de geweekte gelatine door de hete appelmoes. Voeg het citroensap, de basterdsuiker en de kaneel toe aan de moes. Laat de appelmoes helemaal koud worden. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door de appelmoes. Vul 6 ijslollievormpjes met de appelmassa, zet de dekseltjes met de stokjes op de lollievormpjes. Laat de vormpjes één nacht bevriezen in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge