Andijviestamp met haring en komkommer
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de haring in 1 cm brede repen.
Snijd de komkommer in piepkleine blokjes.
Bereiding:
Zet de aardappels op met 1/4 liter water, breng het aan de kook en kook ze in 15 minuten op halfhoog vuur gaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan of steelpan met dikke bodem en fruit hierin de uisnippers.
Roer een sausje van citroensap, mierikswortelpuree, zure room en de bakolie van de uitjes.
Giet de aardappels af (vang het kookwater even op), roer het roomsausje erbij en stamp de aardappels snel tot een grove puree. Voeg, als de puree te droog is, wat kookwater toe.
Schep de andijvie luchtig door de aardappelpuree, laat daarbij de pan op het vuur, zodat de stamppot doorwarmt.
Schep van het vuur af de haring en bijna alle uitjes luchtig door de andijviestamp. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over twee borden en strooi de komkommer en de rest van de uitjes er over.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.