stomen

Andijviesoep met Parmezaanse kaassoesjes

Receptinformatie

Lunchgerecht
50-60 min

Voorbereiding soesjesdeeg: Verwarm de oven voor op 200 ° C. Breng 1 ¼ dl water met 60 g boter en wat zout aan de kook. Voeg 75 gram bloem in één keer toe en roer het tot een bal. Neem de pan van het vuur en roer één voor één de eieren erdoor. Blijf circa 5 minuten roeren tot het deeg gaat glanzen en roer de kaas door het deeg. Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit toefjes deeg van 1 cm doorsnede op een ingevette bakplaat. Bak de soesjes midden in de oven in 15 minuten goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen.

Bereiding soep: Kook de andijvie 5 minuten en laat goed uitlekken. Pureer de andijvie. Fruit in een grote pan de sjalotjes. Roer 60 gram bloem er in één keer doorheen en laat deze 1 minuut meegaren. Voeg al roerende de melk toe en blijf roeren totdat de saus kookt. Roer de andijviepuree erdoor en voeg de bouillonpoeder toe. Verwarm de soep al roerende en breng op smaak met zout en peper. Voeg, indien de soep te dik is, nog wat extra melk toe. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met kaassoesjes en een takje basilicum.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge