stomen

Andijviesalade met ui, appel, walnoten en warme geitenkaas

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Snijd de andijvie in flinterdunne repen. Halveer de ui, snijd de helften in smalle schijfjes, duw de uienlaagjes los. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in smalle plakjes. Knip de bieslook in 1 cm lange stukjes.

Verwarm de ovengrill voor.

Bereiden:
Verhit een steelpan met dikke bodem voor, schep de walnoten en de notenolie er in en rooster de noten, onder regelmatig omscheppen, knapperig. Schep ze op een dubbel laagje keukenpapier om af te koelen. Bak in de pan de uienringen 2 minuten en schep ze eveneens op een dubbel laagje keukenpapier.

Leg de geitenkaasjes op een sneetje mueslibrood op het ovenrooster en schuif het rooster op de tweede richel onder de grill. Laat de kaas smelten en licht kleuren.

Verdeel de andijvie over twee borden en maal er wat zout en peper over. Schik de halve uienringen en de appelpartjes erop en besprenkel de salade met dressing naar smaak. Leg op elk bord een sneetje brood met geitenkaas. Bestrooi het geheel met walnoten en bieslook.