stomen

Andijviesalade met mint en sinaasappel met gefrituurde geitenkaas en brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Verhit de frituurolie voor op 180°C.

Schil of schrap de wortels en schaaf ze, met de kaasschaaf, in dunne repen. Snijd de andijvie in flinterdunne repen. Snijd de bosuitjes in smalle schuine ringen. Schil de sinaasappels dik en snijd boven een kom de partjes uit de vliesjes. Leg de muntblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bereiden:
Vorm van de geitenkaas stuitergrote balletjes. Verkruimel met een deegroller de cornflakes. Rol de geitenkaasballetjes door de cornflakes. Leg ze in het frituurmandje en rooster ze in een paar minuutjes goudbruin in de hete olie.

Roer het sinaasappelsap door de vinaigrette.

Meng wortel, andijvie, bosui, munt en sinaasappel met de dressing en verdeel de salade over twee borden. Verdeel de geitenkaasballetjes over de borden.

Serveer er repen brood naar keuze bij.