stomen

Andijviesalade met knapperige bacon en paté

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer het sjalotje en snijd de helften in zeer smalle schijfjes. Duw de uienlaagjes los.
Boen de appel schoon, snijd deze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in smalle plakjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Bereiding:
Bak de baguette volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorgebakken oven gaar en knapperig.

Verhit een koekenpan droog voor en bak hierin de baconplakjes knapperig. Leg ze op keukenpapier.

Snijd het stuk paté in 4 of 6 gelijke stukken.

Meng in een kom andijvie, sjalot, appel en champignons en meng de dressing erdoor. Verdeer de salade over twee borden en schik de knapperige bacon en de stukjes paté er op.

Geef de kruidenboterbaguette erbij en snijd deze pas aan tafel in stukjes.