Andijviesalade met knapperige bacon en paté
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer het sjalotje en snijd de helften in zeer smalle schijfjes. Duw de uienlaagjes los.
Boen de appel schoon, snijd deze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in smalle plakjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bereiding:
Bak de baguette volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorgebakken oven gaar en knapperig.
Verhit een koekenpan droog voor en bak hierin de baconplakjes knapperig. Leg ze op keukenpapier.
Snijd het stuk paté in 4 of 6 gelijke stukken.
Meng in een kom andijvie, sjalot, appel en champignons en meng de dressing erdoor. Verdeer de salade over twee borden en schik de knapperige bacon en de stukjes paté er op.
Geef de kruidenboterbaguette erbij en snijd deze pas aan tafel in stukjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.