stomen

Andijviesalade met aardappels en kikkererwten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Halveer de aardappels, maar schil ze niet.

Bereiding:
Zet de aardappels op met het kokende water, breng het water opnieuw aan de kook, voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de aardappels gaar in 20 minuten. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water. Snijd de aardappels in dunne lengteplakjes.

Bereid intussen de rest voor:

Snijd de baconplakjes in reepjes. Verhit een koekenpan droog voor en bak hierin de baconreepjes knapperig. Schep ze op keukenpapier. Schep de pijnboompitjes in de koekenpan en rooster ze, al omschuddend, goudbruin. Schep ze op keukenpapier.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Snijd de andijvie in zeer smalle repen.

Snijd het peterseliegroen fijn en roer dit bij de knoflookdressing.

Maak per persoon, in lagen, een bord op en druppel de dressing er over.