stomen

Andijvierolletjes in spek bij Duitse biefstuk en rösti

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snijd de andijviekrop overlangs in 6 stukken. Was ze. Snijd van elk stuk de wortelaanzet af.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de helften in lange smalle repen.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe.

Leg de ‘stapeltjes’ andijvieblad naast elkaar. Verdeel de paprikarepen over de andijviestapeltjes. Rol elk op en bind de rolletjes (gevuld met paprika) op met een stukje keukentouw. Leg de andijvierolletjes in de pan met kokend water en laat ze in 2-3 minuten slinken. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.

Verwijder van elk andijvierolletje het stukje touw en wikkel ze direct in een plakje ontbijtspek. Leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal, lepel de fond erover en zet de schotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit in een kleine wok 2 eetlepels boter en bak hierin, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de rösti gaar in 15 minuten.
Verhit een roosterpan droog voor of verhit in een kleine braadpan of koekenpan de rest van de boter en rooster of bak hierin de Duitse biefstukjes aan beide kanten 5 minuten.