stomen

Andijvie uit de wok met knapperige varkensreepjes en rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Snijd de speklapjes in smalle reepjes.

Snipper de knoflook.

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef kort uitlekken en houd de rijst warm in de afgedekte pan.

Verhit een wok droog voor tot zeer heet. Kwast de wok in met wat olie en schep de speklapreepjes er in. Roerbak ze op hoog vuur goudbruin en knapperig, maar laat ze niet verbranden. Neem ze uit de pan en schep ze op keukenpapier. Temper het vuur.

Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de knoflooksnippers 1 minuut. Schep de andijvie in de wok en roerbak 3 minuten. Schep het gebakken vlees er in en roerbak 2 minuten. Voeg oestersaus, fond en suiker toe en breng het op hoog vuur aan de kook. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.