stomen

Andijvie met een balletje

Receptinformatie

Hoofdgerecht
50-60 min

Doe het gehakt in een kom met beschuit, sjalot, zout, peper, nootmuskaat, ½ ei en ¼ dl melk. Meng de ingrediënten goed door het gehakt en rol 4 gelijke gladde ballen. Bak de gehaktballen in circa 5 minuten rondom bruin en laat ze met het deksel op de pan nog circa 30 minuten zachtjes braden. Kook de aardappelen met wat zout in circa 25 minuten gaar. Maak de andijvie schoon en snijd deze in repen van 1 cm. Laat de andijvie in weinig water circa 15 minuten koken (de groente mag nog knapperig zijn). Giet het vocht af, voeg aan de andijvie met 1 dl melk aangelengde maïzena en 10 g boter toe en breng op smaak met nootmuskaat. Houd de gehaktballen op een schaal warm en breng het overgebleven braadvocht met 1 dl water en tomatenpuree aan de kook. Schenk de jus in een sauskom.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge