stomen

Andijvie met blauwschimmelkaas bij biefstuk en gebakken aardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/4 liter water aan de kook.

Bereiding:
Verhit in een kleine wok de boter tot het bruist. Schenk bijna alle olie erbij en bak hierin, onder regelmatig omscheppen, de aardappelpartjes goudbruin en gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de knoflook uit de pers toe.

Leg de andijvie in een kookpan, schenk het kokende water erop en kook de andijvie in 10-15 minuten net gaar.

Verhit een roosterpan droog voor. Kwast de biefstukjes in met wat olie en bestrooi ze met wat peper. Rooster ze aan beide kanten 3 minuten (of langer, wanneer de biefstuk gaarder moet zijn).

Schep de aardappeltjes in een (warme) schaal, knip de bieslook er boven fijn en schep het om.

Stort de andijvie in een vergiet en schep het in de wok. Roer het op hoog vuur goed om. Verkruimel de kaas er over.